Grad namerava da kupi vojno zemljište u Ljubičevu

Požarevac

Društvo

Grad namerava da kupi vojno zemljište u Ljubičevu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac želi da pribavi u javnu svojinu skoro dva hektara zemljišta vojnog kompleksa ,,Ljubičevo” u postupku neposredne pogodbe od Republike Srbije po tržišnim uslovima.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije dostavilo je dopis 19. septembra kojim se obraća gradu Požarevcu u vezi prodaje Vojnog kompleksa „Ljubičevo“ u Požarevcu, koga čine dva objekta ukupne površine 571,69 metara kvadratnih, izgrađenih na katastarskim parcelama 9522/2 i 9524/2, ukupne površine od jednog hektara 95 ari i 39 metara kvadratnih.

,,Ove nepokretnosti nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, te po Master planu predviđene su za otuđenje uz naknadu”, piše u predlogu odluke.

Navedene katastarske parcele se nalaze u središtu kompleksa zemljišta u Ljubičevu koje je proglašeno za legat - zadužbinu, a grad Požarevac je određen za izvršioca zaveštanja Kneza Miloša Obrenovića. Zemljište u okviru legata - zadužbine koristi Javno preduzeće „Ljubičevo“ iz Požarevca čiji je osnivač grad, za potrebe obavljanja delatnosti za koje je osnovano.

,,Parcele su deo legata koji je 1860. godine zaveštao Knez Miloš Obrenović, a grad kupovinom želi da spreči da se usred zadužbine otuđe nepokretnosti u korist trećih lica i tako naruši celovitost kompleksa u vlasničkoj strukturi”, piše u predlogu ove odluke.

Grad bi ove parcele otkupio po tržišnoj ceni od 152.456 evra, na pet godišnjih rata u dinarskoj prtivvrednosti na dan uplate rate.

O ovoj odluci odlučivaće požarevački odbornici na sledećem skupštinskom zasedanju, zakazanom u četvrtak, 13. oktobra

To Top