GRAD: Sporni deo odluke nije stupio na snagu

Požarevac

Saopštenja

GRAD: Sporni deo odluke nije stupio na snagu

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Iz Informativne službe grada Požarevca u našu redakciju stiglo je saopštenje povodom odluke o držanju kućnih ljubimaca i egzotičnih životinja koja je objavljena u Službenom glasniku.

Grad Požarevac je na Skupštini, koja je održana 11. februara, doneo odluku o držanju kućnih ljubimaca i egzotičnih životinja. Kako, usled poštovanja pravne procedure,svaka odluka nakon donošenja u Skupštini grada mora izaći u Službenom glasniku, tako je objavljena i ova, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, nakon negodovanja jednog dela javnosti na spornu tačku odluke koja se odnosi na broj kućnih ljubimaca po domaćinstvu, gradonačelnik Saša Pavlović je najavio da će se sporna tačka promeniti.

„Da bi u novonastaloj situaciji sprečili da se tačka ove odluke koja se odnosi na broj ljubimaca koji se mogu držati u stambenim jedinicama objavljeno je da ista stupa na snagu šest meseci od objavljivanja u Službenom glasniku. Kako je na konferenciji za medije organizovanoj tim povodom najavio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, u periodu do stupanja sporne tačke ove odluke, obaviće se dodatne konsultacije sa građanima i referentnim udruženjima iz ove oblasti da bi se ista korigovala i prilagodila. Podvlačimo, sporni deo odluke nije stupio na snagu, a do pravosnažnosti iste, tačka će biti promenjena“, navedeno je u saopštenju.

To Top