Uskoro nova odluka o fasadama koja obuhvata iscrtavanje grafita i murala

Požarevac

Društvo

Uskoro nova odluka o fasadama koja obuhvata iscrtavanje grafita i murala

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U pripremi je nova gradska odluka o fasadama koja će se uskoro naći na javnoj raspravi, saznaje E-Braničevo.

Ivana Perišić, rukovodilac Odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku u Gradskoj upravi Požarevac,  kazala je za E-Braničevo da će pojedinosti oko investicionog i redovnog održavanja fasada biti tretirane novom odlukom, koja je u procesu izrade.

Najzad je donet Zakon o stanovanju koji tretira fasade i sve elemente zgrade, odnosno na koji vremenski period je potrebno da se izvrši uvid u stanje svih elemenata zgrade, između ostalog i fasade. Ovih dana nova odluka biće na javnom uvidu, kako bi građani mogli da daju i svoje primedbe ili sugestije”, kazala je Perišić.

Ona je dodala da postoji dosta zahtevaza iscrtavanje murala, kako kulturnih i estetskih, tako i u ,,čast” preminule osobe, što će takođe obuhvatati nova odluka.

,,Po novoj odluci moći će da se iscrtavaju grafiti koji su kulturnog, estetskog sadržaja, ali će morati da se traži saglasnost Gradskog veća i idejno rešenje kako će izgledati mural pre iscrtavanja. Imali smo zahteve za iscrtavanje preminulog lica, ali po našoj Odluci o sahranjivanju i grobljima jasno je napisano da se počast može odati na mestu počivanja preminulog lica”, dodala je Perišić.

Podsećamo, Odluka o održavanju zgrada i spoljnog izgleda zgrada, uslovima, načinu i kriterijumima sufinansiranja obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji grada Požarevca koja je na snazi, doneta je na sednici Skupštine grada 15. decembra 2017. godine, nije obuhvatala konkretno iscrtavanje murala i grafita na fasadama. Odluku možete pogledati OVDE.

To Top