Grad traži izvođača radova za rekonstrukciju bazena

Požarevac

Društvo

Grad traži izvođača radova za rekonstrukciju bazena

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava u Požarevcu raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na gradskom bazenu.

U tehničkoj specifikaciji navodi se da je predviđena kompletna rekonstrukcija kupališta i uklanjanje postojećih bazena. Predviđeni su sledeći radovi: demontaža i rušenje, zemljani, betonski, pripremni, izolaterski, keramičarski radovi i čišćenje. Između ostalog, navodi se da će veliki i dečiji bazen biti obloženi pločicama i biće ugrađeno osvetljenje.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 222.807.024 dinara, dok je rok za podnošenje prijava 11. januar 2023. godine, do 15 časova.

Podsećamo da je najviše novca iz budžeta grada Požarevca u 2023. godini predviđeno za rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku - 296.864.440 dinara, o čemu smo pisali ranije.

PLAN INVESTICIJA ZA 2023. NA JAVNOJ RASPRAVI, NAJVIŠE NOVCA ZA REKONSTRUKCIJU BAZENA

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, ranije je rekao za E-Braničevo da je rekonstrukcija gradskog bazena u Požarevcu neophodna, kako građani ne bi ostali bez otvorenog bazena u letnjim mesecima.

,,U korito gradskog bazena u Požarevcu, od kada je on izgrađen, 1985. ili 1986. godine, nikada ništa nije uloženo. Stanje je loše i više nije bezbedan za građanstvo. Rekonstrukcija je trebalo da bude urađena još pre oko deset godina, ali nije. Nije do sada bilo novca za te potrebe, ali sada je došlo do krajnje granice da je opasan za korišćenje,  curi voda na sve strane”, rekao je Jović.

ULAGANJEM U SPORTSKU INFRASTRUKTURU DO BOLJEG FUNKCIONISANJA KLUBOVA  

To Top