Gradištanske osnovne škole dobile dronove

Veliko Gradište

Događaji

Gradištanske osnovne škole dobile dronove

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Rotari distrikt Srbije i Crne Gore i Rotari klubovi Sremska Mitrovica i Veliko Gradište donirali su dronove direktorima osnovnih škola ,,Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, ,,Vuk Karadžić“ iz Majilovca i ,,Miša Živanović“ iz Srednjeva.

Na poklonjenoj opremi zahvalio se Dragan Mandić, direktor Osvnovne škole ,,Ivo Lola Ribar“. On je tom prilikom istakao da donacija dronova ima značaj u nastavnom predmetu informatika i računarstvo, za učenike 5. i 6. razreda, gde će na lakši način savladati programske jezike kao što su “Skreč” i “Pajton”.

Suzana Đorđević, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, izrazila je očekivanje da ovo neće biti i poslednja donacija.

,,Za jednu malu opštinu kao što je Veliko Gradište izuzetno je značajno da dobijemo bilo kakva donatorska sredstva, kao danas u vidu ovih dronova”, kazala je Đorđević.

Zorica Jestrović,  guvernerka Distrikta Srbije i Crne Gore, navela je da se ovaj alat, zajedno sa mesnim Rotari klubovima, prethodna dva meseca uručuje širom Srbije, pri čemu je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisan memorandum o saradnji pod nazivom ,,Godine uzleta“.

Kako je rekla, prethodno je organizovana i besplatna obuka za nastavnike, a tokom novembra biće organizovana i onlajn obuka. Ona je dodala i da neće stati na ovome te da se očekuje da ovih dana, kao nastavak, bude potpisan novi projekat kako bi svaka škola u Srbiji sa višim razredima dobila dron.

To Top