Gradište domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u triatlonu

Veliko Gradište

Sport

Gradište domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u triatlonu

Foto: plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište će u subotu, 29. maja, po drugi put, biti domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, u organizaciji triatlon kluba 11TRI iz Beograda.

Trka se održava na stazi kraj Srebrnog jezera (kod nasipa), na dva i po kilometra od Velikog Gradišta, poznatoj destinaciji za relaksaciju i ribolov, a poslednju deceniju i omiljeno mesto turista iz svih krajeva Srbije.

Kao odlična prilika za promociju države kao turističke i sportske destinacije, ova trka nije samo zabava, već promocija zdravog stila života za celu porodicu. Rame uz rame sa domaćim i stranim prvacima svi zainteresovani građani mogu da se takmiče. Do sada je prijavljeno oko 170 učesnika.

Takmičenje će početi u 14 časova, na plaži na Srebrnom  jezeru kod  brane (put  ka  Zatonju). Neposredno nakon završetka trke, počinje ceremonija proglašenja  pobednika,  a planirano vreme početka je 18.20 časova. Za  prva  tri  mesta  u  trci  Olimpijski triatlon, u apsolutnom plasmanu za muške i ženske takmičare, predviđena je i novčana nagrada.

Podršku manifestaciji pružiće Sportski savez opštine Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta i Srpska triatlon unija.

Detaljnije o trci pogledajte OVDE.

To Top