Gradonačelnik obišao kostolačke škole

Kostolac

Događaji

Gradonačelnik obišao kostolačke škole

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca, obišao je sa saradnicima Osnovnu školu “Jovan Cvijić” i Tehničku škola “Nikola Tesla” u Kostolcu kako bi se uverio u kvalitet radova koji su izvedeni sredstvima iz budžeta grada.

Gradonačelnik je najpre posetio istureno odeljenje u OŠ „Jovan Cvijić“ u Starom Kostolcu gde je ukupno u rekonstrukciju elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija i unutrašnje uređenje investirano ukupno 4,3 miliona dinara.

U ovoj obrazovnoj ustanovi su promenjene instalacije i uređene su sve učionice kao i prostorija za predškolce i toaleti. Pavlović je ovom prilikom istakao da je za lokalnu samoupravu svaka škola bitna i da se ulaže ravnomerno, kako u gradske tako i u seoske škole, kako bi svi imali jednake uslove za školovanje. On je još dodao da prilikom ovih obilazaka gradsko rukovodstvo vidi šta je potrebno za škole.

Sunčica Marković, direktorka OŠ „Jovan Cvijić“, zahvalila se lokalnoj samoupravi na razumevanju i na svim dosadašnjim investicijama u svim seoskim školama i najavila je promenu krova na školi u odeljenju u Petki.

Nakon škole u Kostolcu gradsko rukovodstvo  obišlo je Tehničku školu sa domom učenika “Nikola Tesla” gde je grad investirao za zamenu stolarije 3 miliona i 100 hiljada dinara i za uređenje prostorija još oko 380.000 dinara. Zamenjeno je 46 vrata od učionica i kabineta, 11 svetlarnika, troje pregradnih vrata.

Pavlović je ovom prilikom rekao da je ova škola jedna od najbolje opremljenih na teritoriji grada Požarevca, ali i da je od velikog značaja za čitav Braničevski okrug.

Nela Aleksić, direktorka ove škole, istakla je da imaju odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je uvek imala sluha za njihove potrebe i da su značajna ulaganja realizovana u prethodnom periodu.

To Top