Gradonačelnik obišao odsek Primenjenih inženjerskih nauka u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Gradonačelnik obišao odsek Primenjenih inženjerskih nauka u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Saša Pavlović obišao je danas sa saradnicima odsek Primenjenih inženjerskih nauka, nekadašnju Visoku tehničku školu strukovnih studija u Požarevcu.

Prema njegovim rečima,  ova obrazovna ustanova je, zahvaljujući procedurama koje je sprovela Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, postala odsek i deo Akademije tehničkih strukovnih studija sa sedištem u Beogradu. Kako kaže, ova akademija ima četiri odseka, a jedan od njih nalazi se u Požarevcu.

,,Kao lokalna samouprava želimo da pružimo podršku i propratimo upis učenika na master studije. Akademija tehničkih strukovnih studija je uspela da kroz ovaj odsek akredituje prve master studije u oblastima fitomedicine, prehrambene tehnologije i elektrotehnike i računarstva”, kazao je Pavlović.

On je istakao da su popunjena sva mesta na master strukovnim studijama koje traju dve godine, a upisano je 78 studenata.

,,S ponosom mogu da kažem da sam diplomirani inženjer elektrotehnike, zbog čega znam da nije lako učiti. Želim vam da uživate u ovim trenucima, ali i da, kada završite, ostanete u Požarevcu i ovde nađete posao”, rekao je Pavlović obraćajući se studentima elektrotehnike.

Vladan Đulaković, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, naglasio je da se nada da će ova obrazovna ustanova u budućnosti imati što više smerova.

To Top