Gradski bazen počinje sa radom između 15. i 20. juna?

Požarevac

Društvo

Gradski bazen počinje sa radom između 15. i 20. juna?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Praksa je bila prethodnih godina da bazen počne sa radom 1.juna, međutim, zbog kiše i epidemije izazvane korona virusom otvaranje je odloženo.

Na današnjoj konferenciji za medije u Sportskom centru Požarevac, v.d. direktorka ove ustanove, MarijaTrnavac, govorila je o predstojećoj sezoni na bazenu. Ona je istakla da početak rada bazena zavisi od mnogo faktora ovog leta, osim vremenskih prilika utiče i korona virus.

“Trenutno je na snazi naredba koja se tiče i nas, a to je da je dozvoljeno 1.000 ljudi na otvorenom prostoru uz metar razdaljine. Mi ćemo poštovati sve mere kako bismo ispoštovali ono što se traži od nas. Zavod za javno zdravlje će izvršiti svoj deo posla. Ono što nama ne ide na ruku je i vremenska prognoza, što ćemo iskoristiti za opremanje bazena”, rekla je Marija Trnavac.

Na bazenu je izvršena i reparacija oba filtera i biće izvršena dopuna sadržaja, a velika pažnja će biti usmerena na čistoću vode, kazala je ona.

Rečeno je i da će se nastaviti dugogodišnja tradicija - prvog dana će biti besplatan ulaz na bazan za sve kupače. Cena karte će i ove sezone iznositi 150 dinara.

“Gradske vlasti nisu promenile cenu karte i smatralo se da treba pomoći budžetu građana kako bi svakodnevno mogli da koriste bazen. Ta cena nije menjana dugi niz godina”, napomenula je direktorka.

Trnavac je rekla da se nada da će bazen početi sa radom u nedelji između 15. i 20.juna.

To Top