Homoljski med adekvatno obeležen i sertifikovan

Žagubica

Društvo

Homoljski med adekvatno obeležen i sertifikovan

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedinstven i zdrav proizvod iz Homolja zaštitni znak opštine Žagubica.

Lokalna samouprava u Žagubici u saradnji sa Ministarstvom za Regionalni razvoj Republike Srbije je od 2018.godine započela projekat uvećanja, prerade i plasmana Homoljskog meda, čime se podstaklo oživljavanje pčelarske zadruge "Homoljemed".

Sve čime je priroda darivala Homolje pretočeno je u tegle meda, koji je sada adekvatno obeležen i sertifikovan. Na putu u proizvodnji meda sertifikacija je poslednji korak u brendiranju ove zdrave poslastice i to predstavlja potvrdu kvaliteta Homoljskog meda, istakao je kordinator projekta Vlada Todorović.

Homoljski med predstavljaće opštinu Žagubica širom zemlje i sveta. Ono što homoljski med čini jedinstvenim je upravo aroma biljaka sa homoljskih livada, a ovaj proizvod je postao prvi brendirani med u Srbiji sa zaštićenim geografskim poreklom.

U okviru proizvodnog pogona zadruge "Homoljemed", nalazi se i laboratorija za ispitivanje kvaliteta meda, koja je opremljena najsavremenijom opremom. U proizvodnji ovog meda posluju i kooperanti, koji u svojim pčelinjacima poseduju više stotina košnica.

To Top