Humana Petrovčanka među herojima

Petrovac

Zanimljivosti

Humana Petrovčanka među herojima

Foto: T.Dražilović

How Good Of A Friend Are You Really?

Tatjana Dražilović iz Petrovca na Mlavi, koja trenutno živi i radi u Beogradu, predložena je na nagradnom konkursu „Oni su heroji“.

Nagradni konkurs “Oni su heroji” organizuje delegacija Evropske unije u Srbiji. Cilj konkursa je promocija priča o ljudima iz svakodnevnog života, koji nisu medijski eksponirani, za koje nismo čuli, ili smo nedovoljno čuli, a svojim delima su doprineli zajednici tokom pandemije.

Humana Petrovčanka zavređuje ovu nagradu jer se potpuno posvetila pomaganju deci bez roditeljskog staranja. Napustila je siguran posao u školi iako je majka četvoro dece, osnovala Udruženje “Centar zvezda” koje se bavi pružanjem pomoći mladim ljudima koji su izašli iz sistema socijalne zaštite, iz hraniteljskih porodica i domova za nezbrinutu decu, i pokrenula program „Kuća mogućnosti“.

Nezbrinuta deca nakon što napune 18 godina ili završe školovanje napuštaju domove i hraniteljske porodice i ostaju sami, bez podrške, pomoći i suočeni sa velikim izazovima. Projektom „Kuća mogućnosti“ Tatjana je pomogla tim mladim ljudima obezbedivši im upravo ono što im nedostaje.

„U toku pandemije, u svakoj od tri „Kuće mogućnosti“ bilo je i obolelih korisnika i korisnika koji su ostali bez posla. Svaki od njih je bio zbrinut na način na koji mu je to bilo potrebno. To su zaista značajne pomoći za nekoga ko nema nikoga da mu pomogne, za nekoga ko bi inače plaćao kiriju i kome bi i kratak period bez posla bio ozbiljan izazov, za nekoga ko bi bio sam. Tatjana i „Centar zvezda“ su i meni pomogli, kao osobi koja je izašla iz sistema socijalne zaštite, omogućili mi školovanje koje inače ne bi mogla sebi priuštiti i našli mi se puno puta tu kada zatreba. Volela bih da Tatjana bude jedan od pobedničkih heroja jer lično znam koliko njen doprinos vredi, koliko menja svet“, navodi se u prijavi kao obrazloženje zašto baš ona zaslužuje da pobedi na konkursu.

Podsećamo da je redakcija „Blic žene“ prepoznala njen rad i uvrstila je u 10 žena koje su svojim delima i snagom ostavile najveći trag u 2020. godini, a potom je od čitalaca ovog lista dobila najveću podršku i postala „Naj žena“.

>>E – INTERVJU: TATJANA DRAŽILOVIĆ, ŽENA KOJA JE OSTAVILA NAJVEĆI TRAG U 2020. GODINI<<

To Top