Ilić: Cilj nam je da merama uštedimo 15 odsto struje

Braničevo

Društvo

Ilić: Cilj nam je da merama uštedimo 15 odsto struje

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike Zoran Ilić izjavio je sinoć da je cilj da se merama štednje uštedi oko 15 odsto struje i da je Srbija za razliku od nekih drugih država odlučila da stimuliše one koji budu štedeli struju umesto da kažnjava one koji budu prekomerno trošili, piše Blic.

„U janauru prošle godine uvezli smo struje za 150 miliona evra, a ako ne budemo primenjivali mere štednje i poštovali date preporuke, moglo bi da nam se desi da u januaru sledeće godine potrošimo i blizu pola milijarde, jer će struja na berzi tada biti tri puta skuplja nego što je bila lane u januaru“, rekao je Ilić, prenosi Blic.

Kako ovaj list navodi, on je ukazao da, ako se privreda i građani budu pridržavali datih preporuka, možda bismo mogli tokom jesenjih meseci čak i da izvozimo struju, a da tokom zime uvozimo malo ili nimalo električne energije.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

Podsećamo, Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo je predlog preporuka za uštede u potrošnji električne i toplotne energije u državnim i javnim ustanovama i institucijama, jedinicama lokalne samouprave, privredi, kao i u domaćinstvima za predstojeću zimu.

>>MINISTARSTVO ENERGETIKE DONELO PREPORUKE ZA UŠTEDU STRUJE<<

To Top