Informativni sastanak u vezi zapošljavanja ugroženih građana

Požarevac

Događaji

Informativni sastanak u vezi zapošljavanja ugroženih građana

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru realizacije aktuelnog trećeg projektnog ciklusa u Požarevcu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, nemačka organizacija Help najavljuje informativni sastanak za sve kojima je potrebna podrška u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti.

Svi zainteresovani, prvenstveno nezaposleni, koji žele da sebi i svojim porodicama obezbede redovan izvor prihoda mogu da iskoriste ovu mogućnost i pristustvuju prezentaciji projekta, koje će se održati u petak, 22. septembra, u 13 časova, u konferencijskoj sali Centra za kulturu Požarevac. Na prezentaciji će biti dostupne detaljne informacije o projektu, načinu i uslovima prijavljivanja, kao i prijavni formulari za konkurisanje.

Podrška u okviru Help-ovog programa, biće pružena onim licima koja zadovolje socijalne i ekonomske kriterijume. Kriterijumi omogućavaju selekciju realnih i održivih malih biznisa, kojima će kroz projekat biti pružena podrška u opremi u vrednosti od  2.000 evra - ukupno 20 grantova i podrška u opremi u vrednosti od  3.600 evra - ukupno dva granta,  paket poslovnih obuka (biznis plan, marketing i menadžment), stručne obuke za relevantne delatnosti, i savetodavna stručna podrška unapređenju razvoja malih biznisa.

Obaveze korisnika, koji sa Help-om potpišu ugovore o donaciji, su registracija poslovne delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije, kao i da pohađaju poslovne i stručne obuke, i izvrše povraćaj 10 odsto od vrednosti donacije koja im bude odobrena.

Projekat finasira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida, a sufinansira grad Požarevac  sa 14.160 evra. Ukupna vrednost treće faze projekta koji će se sprovesti u Požarevcu iznosi oko 47.200 evra i ovim sredstvima biće podržano najmanje 22 mala biznisa u oblastima zanata, usluga i poljoprivrede.

O projektu

Treća faza projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ realizuje se od jula 2023. do juna 2024. godine u gradovima Požarevac i Leskovac, i opštinama Prijepolje, Vladičin Han i Babušnica.

Opšti cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, inkluzivnom i održivom ekonomskom razvoju, punoj i produktivnoj zaposlenosti, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.

Kontakt: Help Beograd, [email protected] , tel. 011/3046340.

To Top