Iz Braničeva 23 kandidata za članove saveta nacionalnih manjina

Braničevo

Društvo

Iz Braničeva 23 kandidata za članove saveta nacionalnih manjina

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na izborima za članove saveta nacionalnih manjina zakazanim za nedelju, 13. novembar, biće ukupno 50 izbornih lista za 19 nacionalnih manjina. Na pet izbornih lista ima 23 kandidata iz Braničevskog okruga.

Najviše kandidata iz Braničevskog okruga ima na izbornoj listi „Rumunska partija – Rumuni za Rumune“ – od 19 čak 10.

Najbolje je kotiran Dragan Demić, diplomirani pravnik iz Petrovca, zatim Živoslav Lazić, diplomirani socijalni radnik iz Velikog Gradišta, slede Silvana Ilić, saradnik u nastavi iz Petrovca, Dragana Paucanović Šerbanović, bankovni menadžer iz Petrovca, Živa Momirović, preduzetnik  iz Kusića, Goran Jović, metalostrugar iz Kobilja, Slađana Baraković, frizerka iz Petrovca, Kristina Jovanović, magistar ekonomije iz Kučeva, Damir Šerbanović, informatičar iz Petrovca, i Mirjana Tomić, administrativna radnica iz Petrovca.

Na drugoj listi ove nacionalne manjine ,,Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost!” je 23 kandidata, od kojih je Jasmina Glišić, diplomirani filozof iz Golupca jedina iz Braničevskog okruga.

Republička izborna komisija proglasila je jednu listu za članove Nacionalnog saveta Vlaha pod nazivom ,,Srbija za Vlahe – Zajedno možemo sve“. Na listi se nalazi 23 kandidata, od kojih je devet iz Braničevskog okruga.

Prvi na listi je Novica Janošević, strukovni menadžer iz Kaone, opština Kučevo, aktuelni predsenik Nacionalnog saveta Vlaha. Pod brojem dva je Safet Pavlović, master ekonomista iz Krepoljina, atuelni predsednik opštine Žagubica. Na ovoj listi su još: Radiša Dragojević, diplomirani politikolog iz Petrovca, Miletić Mihajlović, profesor biologije iz Petrovca, Slađan Marković, diplomirani pravnik iz Velikog Gradišta, Dragi Damnjanović, lekar specijalista iz Laznice u opštini Žagubica, Jadranka Grbinović, direktorka petrovačke biblioteke iz Ranovca, Rozica Dragojlović, prosvetni radnik iz Voluje i Nikodije Adamović, pravnik – penzioner iz Vrbnice u opštini Malo Crniće.

Po brojnosti kandidata iz Braničevskog okruga slede liste romske nacionalne manjine. Na izbornoj listi ,,Srbija za Rome – Zajedno možemo sve“ nalazi se 35 kandidata, od kojih je dvoje iz Braničevskog okruga i to Bajram Morina, saradnik u prirodnim naukama iz Kostolca i Zoran Veljković, profesor violine iz Požarevca.

Na drugoj izbornoj listi ,,Za jedinstvo Roma Srbije – Ibro Idić“ nema upisanih kandidata iz ovog okruga.

Samo na još jednoj listi ima kandidata iz Braničeva, u pitanju je Saša Radić, diplomirani pravnik iz Petke, koji se nalazi na listi ,,Slovenci zajedno – Slovenci skupaj”.

Proglašene su i liste albanske, aškalijske, bošnjacke, bugarske, bunjevačke, grčke, egipatske, mađarske, nemačke, poljske, ruske, rusinske, slovačke, ukrajinske i češke nacionalne manjine, ali na njima nema kandidata iz Braničevskog okruga.

To Top