Izložba u čast Rabrovca Dragana Despota Đorđevića

Kučevo

Kultura

Izložba u čast Rabrovca Dragana Despota Đorđevića

Foto: Dragan Despot Đorđević

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda u Domu kulture u Rabrovu otvorena je izložba u čast Dragana Despota Đorđevića pod nazivom “Despot, veliki mali čovek” i to na njegov 44. rođendan, a izloženo je isto toliko dela njegovih prijatelja i poznanika.

Projekat je nastao krajem 2020. godine, a  sada crteži, slike, skulpture i druga umetnička dela sa njegovim likom čine jedinstvenu izložbenu postavku u Rabrovu gde Đorđević živi. Idejni tvorac i u velikoj meri zaslužan za realizaciju izložbe je njegov najbolji prijatelj Bojan Veljković, primenjeni umetnik.

Portret koji je izradio umetnik Bojan Veljković

Ova izložba okupila je više od stotinu umetnika, prijatelja i poznanika koji su u čast Dragana Despota Đorđevića stvarali njegove portrete sa ciljem da mu se pruži podrška u teškom životnom periodu kroz koji je prolazio.

 “Nakon lošeg perioda u životu, kako u zdravstvenom, tako i u poslovnom smislu, nastala je izložba kao motiv i možda više od toga, koja je pokazatelj da sve što sam radio nije bilo uzalud, naprotiv, imalo je smisla. Podrška koju sam dobio u vidu ove izložbe prevazilazi značaj mene i moje borbe, ovo je podrška svim ljudima čiji rad nije dovoljno vidljiv ili javno priznat i poštovan. Izložba šalje poruku da se sve u životu isplati, da treba verovati u ono što radite i istrajati u tome”, kazao je Đorđević za E-Braničevo.

 

Sa otvaranja izložbe

Dragan Despot Đorđević radi u kulturi više od 20 godina. Organizacijom u kulturi se bavi od 1999. godine kao entuzijasta. Jedan je od osnivača i dugogodišnji selektor pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ koje se dve decenije održavaju u Rabrovu. Predsednik je udruženja „Jedinstvo Vlaha Srbije“ Kučevo. Objavio je šest zbirki pesama i član je Udruženja književnika Srbije.

Svi zainteresovani posetioci, izložbu mogu pogledati u Domu kulture u Rabrovu do srede 2. marta.

To Top