Javni poziv za nabavku građevinskog materijala i kupovinu kuća za izbeglice

Veliko Gradište

Društvo

Javni poziv za nabavku građevinskog materijala i kupovinu kuća za izbeglice

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na dodelu sredstava pomoći porodicama izbeglica sa prebivalištem/boravištem na teritoriji opštine Veliko Gradište za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodatne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za adaptaciju ili popravku kuće.

Pravo na pomoć mogu da ostvare porodice izbeglica koja žive na teritoriji opštine Veliko Gradište, kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju  i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi.

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica je bespovratna i odobrava se u maksimalnom iznosu do 1.950.000 dinara.

Iznos za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti odobrava se u maksimalnom iznosu do 1.700.000 dinara, dok se jednokratna pomoć u građevinskom i drugom materijalu i opremi odobrava u maksimalnom iznosu do 250.000 dinara, sa obračunatim PDV-om.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće u iznosu do 50 odsto.

Rok za podnošenje prijava je mesec dana, od 6. novembra do 6. decembra. Detaljnije o tome OVDE.

                                                      

To Top