Jubilarne LJKI – gde, kada i kako?

Požarevac

Događaji

Jubilarne LJKI – gde, kada i kako?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jubilarne 60. Ljubičevske konjičke igre biće održane tradicionalno prvog vikenda u septembru na Hipodromu u Požarevcu, a prateći programi počeće ranije, potvrdio je za E-Braničevo Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije.

Prateći programi počeće 28. avgusta i trajaće do 2. septembra, a koncerti će, kako saznajemo, biti organizovani na Trgu oslobođenja u centru grada, čak iako se ne završi u potpunosti rekonstrukcija ulice Tabačka čaršija.

„Očekujemo da će se do tada stvoriti uslovi da svi programi budu održani na gradskom trgu, kao i defile. Ukoliko deo radova ostane nezavršen, taj prostor ćemo po potrebi ograditi da se ljudi ne bi povredili“, kaže Baldić za E-Braničevo.

Kako naš portal nezvanično saznaje, na otvaranju jubilarnih 60. Ljubičevskih igara, 1. septembra, nastupiće Marija Šerifović. Baldić nije želeo da potvrdi ovu informaciju, niti da otkrije koje će muzičke zvezde nastupati tokom manifestacije, jer, kako kaže, još uvek nisu potpisani ugovori. Kako je najavio, za nedelju dana trebalo bi da se kompletira program i predstavi javnosti.

„Vodiće se računa da muzički program bude za sve generacije, biće zastupljena klasična, filmska, narodna i zabavna muzika. Trudili smo se da dovedemo izvođače koji do sada nisu nastupali u Požarevcu“, kaže on.

Višebojci se pripremaju za polufinale

Pripreme višebojaca počele su 1. avgusta i trajaće 15 dana, a potom će biti određen termin održavanja kvalifikacija za polufinale Ljubičevskog višeboja. Ukupno 12 takmičara plasiraće se u polufinale koje će biti održano u subotu, 2. septembra, a njih osmoro ući će u finale, koje će biti održano dan kasnije.

Po Baldićevim rečima, nagradni fond je isti kao prošle godine i iznosi oko šest miliona dinara.

„Uz konjički program, koji obuhvata višeboj, galopske i kasačke trke, u planu je da dovedemo mađarske čikoše i da po prvi put organizujemo takmičenje u dresurnom jahanju. U toku je štampanje monografije povodom 60 godina postojanja Ljubičevskih konjičkih igara. Na adekvatan način ćemo se zahvaliti zaslužnima za ovaj jubilej, pre svega prethodnim pobednicima Ljubičevskog višeboja, konjičkim savezima i svima koji su doprineli da igre ovoliko traju“, najavio je direktor.

To Top