Kada će početi rekonstrukcija Milenine galerije?

Požarevac

Društvo

Kada će početi rekonstrukcija Milenine galerije?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pre oko mesec dana tadašnja ministarka kulture Maja Gojković potpisala je ugovor za rekonstrukciju stare Galerije “Milena Pavlović Barili” i izgradnju potpuno novog objekta sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem. Tada je najavila da će radovi na obnovi i dogradnji početi odmah po potpisivanju ugovora.

Ljiljana Dabić, upravnica Fondacije „Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili“ za E-Braničevo kaže da su dalji koraci u nadležnosti Ministarstva za javna ulaganja koji bi trebalo da raspiše tender za izbor izvođača radova krajem maja, a nakon toga obaveste galeriju.

 “Ako raspišu krajem ovog meseca, pre početka septembra ne verujem da će početi radovi”, rekla je Dabić.

Trenutnu stalnu postavku Galerije “Milene Pavlović Barili” u Požarevcu čini oko 40 njenih dela. Proširenjem ovog zdanja ljubitelji umetnosti biće u prilici da na jednom mestu vide i do 400 dela ove poznate umetnice, kaže Dabić.

Podsećamo, grad Požarevac je dobio 3.500.000 evra za rekonstrukciju stare Galerije “Milena Pavlović Barili”.

GRAD DOBIO 3.500.000 EVRA ZA MILENINU GALERIJU

Ovaj projekat bi trebalo da bude realizovan u tri faze. Prva faza je izgradnja nove galerije u dvorištu postojeće parcele, druga podrazumeva rekonstrukciju prednjeg dela sadašnje galerije, a treća se odnosi na rekonstrukciju autentičnog dela kuće.

To Top