Kakav je kvalitet vode na vodoizvorištu „Jelak – Smonice“?

Veliko Gradište

Društvo

Kakav je kvalitet vode na vodoizvorištu „Jelak – Smonice“?

Foto: JKP „Dunav“ Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Stigli rezultati vanredne analize vode.

Javno komunalno preduzeće „Dunav Veliko Gradište“ je zbog povećane mutnoće, značajno promenjene boje i potencijalne zagađenosti reke Pek koja se nalazi u neposrednoj blizini vodoizvorište „Jelak – Smonice“ u Velikom Gradištu, sa kojeg se pijaćom vodom snabdevaju naselja Veliko Gradište, Beli Bagrem, Požeženo i Kusiće, preko ovlašćenog Zavoda za javno zdravlje Požarevac izvršilo 16. marta još jednu vanrednu analizu vode sa mesta „Izvorište – hlorisana voda“ u neposrednoj blizini reke Pek na vodoizvorištu.

Ispitani uzorci vode sa mesta ,,Izvorište – hlorisana voda zdravstveno su bezdedni, potvrđuju analize Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

,,U cilju obezbeđivanja zdrave pijaće vode za svoje korisnike nastavićemo praćenje situacije sa rekom Pek i vršićemo i dalje pored redovnih po potrebi i vanredne analize vode iz gradskog sistema vodosnabdevanja sa izvorišta „Jelak – Smonice“, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Dunav Veliko Gradište“.

Podsećamo da je reka Pek, koja protiče kroz Kučevo, Golubac i Veliko Gradište gde se uliva u Dunav ovih dana mutna, sivo-žute boje, i kako brinu građani – zagađena.

>>ŠTA BOJI REKU PEK I IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU<<

To Top