Kako oživeti školski sport u Požarevcu

Požarevac

Sport

Kako oživeti školski sport u Požarevcu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, razgovarao je sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije, Željkom Tanaskovićem, o uvođenju novih aktivnosti u sport.

Cilj je osnivanje školskih liga u osnovnim i srednjim školama po uzoru na lige koje su nekada postojale, a  u okviru kojih bi se organizovala takmičenja između škola u fudbalu, košarci, odbojci i drugim sportovima.

Saša Pavlović

„Na sastanku je bilo razgovora i o tome da se u školama deca ne bave sportom samo takmičarski, već i kroz organizaciju drugih aktivnosti koje će doprineti razvoju školskog sporta. Takođe, time bi se u potpunosti eleminisali negativni efekti boravka mladih za kompjuterom, na društvenim mrežama i internetu“, rekao je Pavlović.

Predsednik Saveza za školski sport je rekao da će pomoći u nabavci rekvizita za određene obrazovne ustanove i napomenuo da je bitno stvoriti optimalan proces bavljenja sportom kod dece.

Željko Tanasković

„Zadatak na koji se u celosti mora odgovoriti je da se što veći broj mladih uključi u različite vidove fizičke aktivnosti, da sport bude deo njihove svakodnevnice“, rekao je Tanasković.

To Top