Kecman: Izvršenje budžeta za šest meseci skoro stoprocentno

Kučevo

Događaji

Kecman: Izvršenje budžeta za šest meseci skoro stoprocentno

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je u Kučevu održana sednica Skupštine opštine tačno godinu dana nakon konstituisanja u ovom sazivu.

Odbronici su razmatrali ukupno sedam tačaka dnevnog reda. Najpre je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za period januar - jun tekuće godine. 

„Sa zadovoljstvom mogu reči da je budžet za šest meseci izvršen u skoro stoprocentnom obimu, čak sa sufititom od oko 12 miliona dinara“, rekao je medijima Branko Kecman, predsednik Skupštine opštine Kučevo.

Zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o rodnoj ravnopravnosti, većinom glasova odbornika pokrenuta je inicijativa za izmenu Poslovnika o radu Skupštine.

Lokalni parlament je doneo odluku da se za direktora Centra za socijalni rad  opštine Kučevo imenuje mr Veroljub Petrović, koji je do sada bio vršilac dužnosti. 

Odbornici su dali saglasnost kompaniji „Ivicom“ da deo svojih nadležnosti za upravljanje budućim vetroparkom Krivača, koji se prostire na teritoriji opštine Kučevo, prenese svojoj novoosnovanoj kompaniji. U pitanju su radovi na podzemnoj instalaciji. 

Na samom kraju sednice usvojene su izmene i dopune odluke o opštinskom pravobranilaštvu. Kako je Kecman objasnio, uskoro će biti imenovan novi javni pravobranilac jer je prethodni Lazar Stanojević podneo ostavku zbog preuzimanja funkcije načelnika Gradske uprave Požarevac.

To Top