,,Sestroljinski dani Preobraženja“ 18. i 19. avgusta

Požarevac

Događaji

,,Sestroljinski dani Preobraženja“ 18. i 19. avgusta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Dvodnevna manifestacija ,,Sestroljinski dani Preobraženja“ u naselju Poljana, u porti manastira Sestroljin okupiće po 19. put istinske poštovaoce srpskih običaja i tradicije.

Manifestacija počinje u sredu, 18. avgusta, likovnom kolonijom udruženja ,,Mir-Mar“ Požarevac, sa početkom u 10 časova. U 17 sati u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg predviđeno je praznično bdenje, a u 18.30 izložba slika učesnika kolonije.

Svečano otvaranje manifestacije podizanjem zastave i izvođenjem državne himne planirano je u 19.30 časova. Tom prilikom obratiće se organizatori manifestacije, predstavnici crkve i gradonačelnik Požarevca. Nakon Sestroljinske zdravice nastupiće KUD ,,Mladost“ iz Poljane sa gostima i orkestar Lazara Stoiljkovića iz Grdelice.

Sledećeg dana, u četvrtak, 19. avgusta, biće služena Sveta liturgija u crkvi poljanačkoj, a potom je planirano osvećenje novog grožđa u devet sati. U 19.30 časova još jednom će nastupati domaćini, KUD ,,Mladost“, a veče je rezervisano za muziku i zabavu. Publika će moći da uživa u nastupima Ljube Lukića, Aleksandre Mladenović, Katarine Stevanović i orkestra Bobana Živkovića od 20.30 časova. 

Organizatori manifestacije su crkvena opština Poljana, Mesna zajednica Poljana, grad Požarevac, Centar za kulturu Požarevac, KUD ,,Mladost“, Etno sekcija Poljana i Turistička organizacija grada Požarevca. 

Organizatori apeluju na posetioce da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite u borbi protiv koronavirusa.

To Top