Knjiga „Derbi“ predstavljena Požarevljanima

Požarevac

Događaji

Knjiga „Derbi“ predstavljena Požarevljanima

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U ovoj knjizu Dragiše Kovačevića obuhvaćeni su svi do danas odigrani „večiti derbiji“.

Susret „Partizana“ i „Crvene zvezde“ tema je razgovora ne samo u Srbiji i na Balkanu, već i u čitavom sportskom svetu jer ovaj susret gradskih rivala priznat je kao jedan od uzbudljivijih na planeti, kazao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

„O večitom derbiju pričamo svi, ali naš večerašnji gost, autor knjige, možda ima malo više prava na to od ostalih. To je čovek u sportu i iz sporta i jedan od najprepoznatljivijih imena sportskog novinarstva koji je imao viziju da napravi prvu pravu sportsku televiziju u Srbiji. Sve do danas, čini mi se da nijedan domaći sportski kanal nije učinio ono što je učinio Dragiša, a to je da prenose velikih evropskih utakmica zameni pričama sa malih terena po čitavoj Srbiji”, istakao je Spasović.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Autor knjige Dragiša Kovačević je ovom prilikom rekao da knjiga sadrži njegova sećanja i anegdote, autentične priče koje su njemu, kao novinaru radija Studio B, pričali akteri derbija. Pored igrača oba kluba, u knjizi su zanimljive priče javnih ličnosti i njihova sećanja na svetkovinu srpskog fudbala.

Svoje utiske sa večitih derbija podelili su i gosti gospodina Kovačevića, Zoran Filipović i Dževad Prekazi, koji su se složili da je to praznik fudbala i jedan od najvećih rivaliteta u svetu.

To Top