Ko će raditi analize vode za piće u Požarevcu i okolini?

Požarevac

Društvo

Ko će raditi analize vode za piće u Požarevcu i okolini?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ iz Požarevca sprovelo je javnu nabavku za usluge uzorkovanja i analize vode za piće i otpadnih voda, a ugovor je potpisan na pet miliona dinara bez PDV-a.

Ugovor je dodeljen Zavodu za javno zdravlje Požarevac koji će raditi osnovne i periodične preglede.

Kako je navedeno u specifikaciji, pod osnovnim pregledom se podrazumeva kontrola mikrobiološke i fizičko hemijske ispravnosti vode za piće vodovoda Požarevac, a u planu je 64 mesečnih pregleda.

Pored toga Zavod za javno zdravlje Požarevac kontrolisaće mikrobiološke i fizičko hemijske ispravnosti vode za piće vodovoda Кostolac – izvorište Letnjikovac, a planiran je ukupno 21 mesečni pregled.

Takođe, šest puta mesečno kontrolisaće ispravnost vode za piće izvorišta Mlava i Letnjikovac, a tek nakon prijema i sa izvorišta Letnjikovac i Kličevac.

Periodični pregledi obuhvatiće kontrolu mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode za piće vodovoda Кostolac „B“ obima, analizu vode „B“ obima iz vodovoda Požarevac i Кostolac,  kao i kontrolu kvaliteta otpadne vode u Požarevcu i u Кostolcu, navedeno je u specifikaciji. Planirana su i uzorkovanje i  analiza vode sa Jezerske kasete 5.

Pored toga, Zavod za javno zdravlje Požarevac kontrolisaće mikrobiološke i fizičko hemijske ispravnosti vode iz vodovoda i rezervoara „Tulba“ i „Hajduk Veljkova“, a radiće se i periodični pregledi zbirne nalivne vode iz bunara na izvorištu Morava.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top