Ko ima najlepše dvorište u Požarevcu i Kostolcu?

Požarevac

Događaji

Ko ima najlepše dvorište u Požarevcu i Kostolcu?

Foto: E.B., Reč naroda

How Good Of A Friend Are You Really?

Po odluci stručne komisije prve tri nagrade na konkursu „Najlepše dvorište i terasa“ pripale su ženama, koje mogu da se ponose najlepše uređenim eksterijerom.

Prvo mesto je pripalo Jovani Janković iz Petke, čije je dvorište uređeno, prema oceni komisije, kao kombinacija drvo, kamen i prelepe zavese u cilju dobijanja neponovljivog efekta, uz vidno održavan i oplemenjen vrt. Takođe, članovi komijsije su primetili velika ulaganja, svakodnevni trud i održavanje.

Najlepše dvorište

Drugoplasirano je dvorište Danijele Klobučar iz Požarevca, a komisija ga opisuje kao uređen i održavan vrt u skladu sa arhitektonskim elementima (staza, nadstrešnica), a posebna pohvala bila je upućena za raznovrsnost zelenila.

Drugoplasirano dvorište

Treće najlepše dvorište pripada Tamari Ćirić iz Ostrova, a obrazloženje komisije je da je lep travnjak najupečatljiviji elemet.

Treća nagrada ,,odlazi” u Ostrovo

Prvo mesto dobilo je novčanu nagradu u iznosu od 8.000, drugo 6.000, a treće 4.000 dinara.

Posebne pohvale upućene su Neli Stokić iz Velikog Gradišta i stanarima zgrade u Trudbeničkoj ulici u Kostolcu.

Na ovogodišnji konkurs pristigle su 22 prijave, a o najlepšim dvorištima je odlučivao žiri u sastavu: Milica Mitić, inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture i profesorka stručnih predmeta u Poljoprivrednoj školi u Požarevcu, Dragana Čepkenović, master inženjer hortikulture i šef gradilišta u firmi „Biodekor d.o.o - Zelenilo Požarevac” i Dragana Ivošević, inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture i dugogodišnja profesorka stručnih predmeta u penziji.

Ovaj konkurs se već tradicionalno održava u organizaciji Javnog komunalnog preduzećaKomunalne službePožarevac i Novinsko izdavačkog privrednog društvaReč naroda.

,,Cilj ove akcije je da podstaknemo građane da čuvaju životnu sredinu i rade na uređenju svojih privatnih eksterijera, kako bi nam grad bio lepši i uredniji”, rekao je Marko Marjanović, direktor JKP „Komunalne službe“.

Andrijana Maksimović, direktorka Novinsko izdavačkog privrednog društva „Reč naroda”, istakla je da za lepotu grada nije bitno i dovoljno da budu uređene samo javne površine, već je važno i kako izgledaju dvorišta, balkoni i prostor ispred stambenih zgrada.

To Top