Ko su ovogodišnji dobitnici nagrada i povelja?

Požarevac

Društvo

Ko su ovogodišnji dobitnici nagrada i povelja?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca, na sednici održanoj 14. juna, doneo je odluku o dobitnicima.

Povodom Svete Trojice, slave Požarevca, grad će dodeliti nagradu i povelju o nagradi, u neto iznosu od 58.800,00 dinara Đorđiju Bojatoviću, privredniku, sportskom radniku i humanitarcu iz Požarevca, Milošu Brankoviću, dosadašnjem predsedniku Planinarskog kluba „Vukan“ iz Požarevca i Predragu Paunoviću, diplomiranom muzičkom pedagogu i kompozitoru iz Požarevca.

Odbor je doneo odluku da se povelja dodeli Koncernu „Bambi“ AD u Požarevcu.

Obrazloženje

Đorđije Bojatović, privrednik, sportski radnik i humanitarac iz Požarevca, kao dugogodišnji direktor firme „Minel Enim“ u Smederevu, postigao je značajne rezultate u radu, za šta je dobio mnoga priznanja. Uporedo sa privrednim radom, značajan je sportski radnik, više godina bio je na čelu FK „Mladi radnik“ u Požarevcu. Takođe je značajan donator u humanitarnom radu, čime je dao doprinos u privredi, sportu i humanitarnom radu u gradu. 

Miloš Branković kao predsednik Planinarskog kluba „Vukan“ godinama postiže značajne rezultate na lokalnom i republičkom nivou, čak i u vreme epidemije. Sve tradicionalne akcije su uredno održavane. Zahvaljujući svojim aktivnostima, klub ima značajno mesto na mapi ovog sporta u Srbiji, za šta je zaslužan dosadašnji predsednik Kluba, ali i u promovisanju zdravog života kod građana. Dao je značajan doprinos razvoju sporta u gradu.

Predrag Paunović, diplomirani muzički pedagog i kompozitor, koji radi kao urednik u Centru za kulturu u Požarevcu i vlasnik je Muzičkog studija „Maestro“ u Požarevcu, krajem prošle godine je napravio najveći humanitarni poduhvat u istoriji našeg grada, manifestaciju „Milion melodija za život“, koji je osmislio, organizovao i realizovao. Poslednjeg dana 2020. godine, u vremenu od 10 do 17 časova, izvođači i mnogi drugi učesnici manifestacije, njih oko 100, izvodili su program i tom prilikom su skupljena značajna sredstva za lečenje dece iz Požarevca. Grad je pomogao održavanju ove manifestacije, koja je bila jedinstven primer solidarnosti i humanitarnog rada. Dao je značajan doprinos u kulturi grada Požarevca.

Koncern „Bambi“ AD je od 1967. kada je počeo sa radom bio žila kucavica grada Požarevca. U proizvodnim pogonima danas proizvedu 33, 5 hiljada tona keksa. Godišnja proizvodnja davne 1967. godine je bila nešto preko 150 tona, što znači da je Bambi zaista rastao svih ovih godina. Lideri su na konditorskom tržištu, ali da bi tu ostali nastavljaju sa razvojom. Danas je aktuelna investicija od 12 milona evra za izgradnju nove proizvodne linije za našu plazmu i novi magacin. Magacin će biti završen već u julu, a u septembru puštaju u pogon i proizvodnu liniju. Dodatno, investicija od milion evra je rezervisana za R&D razvojni centar, koji u ovoj kompaniji zovu Bambijevom fabrikom ideja. Jasno je da je nova istorija Bambija počela da se piše kada je Bambi postao deo „Coca Cola HBC“ familije 2019. Iza Bambija su tri rekordne godine od čega je u 2020. ostvaren bruto promet od 100 miliona evra, a u Srbiju u svet iz Požarevca je otišlo 30 miliona kilograma robe. Ova kompanija dala je značajan doprinos u privredi grada.
 

To Top