Koalicija „Srbija protiv nasilja“ počela kampanju u Požarevcu

Požarevac

Izbori

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ počela kampanju u Požarevcu

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom početka kampanje za predstojeće parlamentarne izbore liste “Srbija protiv nasilja”, u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac održana je sinoć konferencija za medije.

Vladan Andrić, predsednik Izvršnog odbora DS Požarevac, podsetio je da za razliku od nekih gradova u Srbiji lokalni izbori neće biti održani u Požarevcu, ali će  voditi kampanju za parlamentarne izbore na ulicama, od kuće do kuće. 

Kampanja u Požarevcu vodiće se uz prisustvo kandidata za narodne poslanike na otvorenom prostoru, razgovaraće se sa građanima na prometnim mestima. Za Požarevac je značajno to što posle 11 godina ima opozicionog kandidata na izbornoj listi , to je Goran Petrović. Smatram da će to odavde biti prvi narodni poslanik iz Požarevca u novoj Srbiji bez nasilja“, rekao je Andrić.

Vladan Milosavljević, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac, dodao je da se Goran Petrović, potpredsednik te stranke u gradu,  nalazi na17. mestu na listi „Srbija protiv nasilja“ i da je ubeđen da će nakon 17. decembra Požarevac imati svog poslanika, koji će u Narodnoj skupštini zastupati interese ovog grada i okruga.

Večeras započinjemo kampanju za izbore na kojima ćemo odlučivati da li ćemo krenuti putem koji običnom čoveku garantuje sigurnost, pravdu i život bez nasilja i straha, ili ćemo živeti još četiri godine blagostanja, ali samo preko malih ekrana. Zato na predstojećim izborima glasajući za listu pod rednim brojem sedam, glasamo za promenu sistema koji je ukinuo demokratiju, razorio institucije, koji je uveo javnu promociju nasilja, koji je kriminal i korupciju postavio kao model za uspeh u životu“, istakao je Milosavljević.

Dragana Spasojević, poverenica Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Požarevcu, kazala je da živimo u društvenom uređenju koje se ogleda u tome da su jedan čovek i jedna stranka uzurpirali i privatizovali državu.

Svi se srećemo sa time da su nam oduzeta osnovna ljudska prava, da nam je oduzeto dostojanstvo i pravo na rad i pristojnu zaradu. Srpska napredna stranka je zamenila Nacionalnu službu za zapošljavanje, mi se sa tim svakodnevno susrećemo. Nemamo više vremena, nema nazad već moramo i možemo napred, jer druga budućnost za nas i buduća pokolenja ne postoji“, poručila je Spasojević.

To Top