Koje promene donosi izmenjen cenovnik “Parking servisa”

Požarevac

Društvo

Koje promene donosi izmenjen cenovnik “Parking servisa”

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca je na sednici održanoj 28. aprila prihvatilo predlog za izmenu i dopunu cenovnika JKP „Parking servis“ u Požarevcu.

Odlukom Nadzornog odbora preduzeća predviđa se povlašćena mesečna parking karta za zaposlene čiji se poslovni prostor nalazi u zoni parkiranja. Ako se poslovni prostor nalazi u prvoj zoni parkiranja, mesečna karta će koštati 1.700 dinara, a u drugoj 1.350 dinara.

Ovo se odnosi isključivo na zaposlene u Hitnoj medicinskoj pomoći, Vojsci Srbije, Policijskoj upravi, Vatrogasnoj službi, organima grada Požarevca, preduzećima koja obavljaju komunalne delatnosti, inspekcijskim organima, Centru za socijalni rad i Crvenom krstu.

Prema ovom predlogu, nova cena započetog časa parkiranja za putničke automobile na zatvorenim parkiralištima biće 60 dinara. Razlog je priprema promocije nove usluge za zatvorena parkirališta - ,,prepaid“ kartice, navodi se u obrazloženju predloga.

,,Ovom karticom bi korisnici mogli unapred da uplate određeni broj sati parkiranja na zatvorenim parkiralištima uz određene popuste, što je posebno korisno za pravna lica i preduzetnike”, piše u obrazloženju.

Takođe, uvodi se i novo posebno parkiralište unutar carinskog referata Požarevac u ulici Đure Đakovića. Za teretna vozila mase do 3,5 tone cena parkiranja za 24 sata bi trebalo da bude 1.000 dinara, a za vozila od više od 3,5 tone 1.400 dinara. 

O ovom predlogu trebalo bi da odlučuje lokalni parlament na sledećem zasedanju u Požarevcu. Više o  predloženim izmenama pročitajte OVDE.

To Top