Koliko su državu koštali poslanici iz Braničeva

Braničevo

Politika

Koliko su državu koštali poslanici iz Braničeva

Foto: cins.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Za plate i troškove poslanika Narodne skupštine za četiri godine isplaćeno je ukupno 1,4 milijarde dinara, odnosno 1,9 milijardi sa porezom, pokazuje istraživanje CINS-a koji je napravio bazu – Koliko košta poslanik. Istražili smo koliko su za protekle četiri godine „koštali“ predstavnici Braničevskog okruga u Narodnoj skupštini.

Poslanici su, između ostalog, novac dobijali za plate, gorivo, službena putovanja, iznajmljivanje stanova i hotela, korišćenje automobila…  

Zbirno, šestoro narodnih poslanika iz ovog kraja, državu su u četvorogodišnjem mandatu koštali 24.344.985,00 dinara, što je oko 206.000 evra.

Među poslanicima sa najvećim isplatama, praktično u top 5, našao se Veroljub Arsić iz Požarevca (SNS) , dosadašnji potpredsednik Narodne skupštine Srbije. Njegovi troškovi u tom periodu izneli su 9.216.179,00 dinara. Arsić nije koristio smeštaj u Beogradu, ali je za korišćenje svog automobila naplatio 1.983.447,08 dinara. Za službeni put u inostranstvo isplaćeno mu je 1.460.436,25, a za službeni put u zemlji 1.725,00. Ostalo je otišlo na platu i poslanički dodatak.

Veruljub Arsić

Odmah za njim, po visini utrošenih sredstava našao se Miletić Mihajlović iz Petrovca na Mlavi (SPS), a njegovi ukupni troškovi iznose 7. 143.402,00 dinara. Prema evidenciji Cins-a, najviše novca utrošio je na korišćenje prevoza sopstvenim automobilom.

Mihajlović Miletić

Zoranu Milekiću iz Kučeva (SNS), dok je bio u poslaničkoj klupi, isplaćeno je 5.643.036,00 dinara. Za razliku od svojih kolega koji su uglavnom novac trošili na putovanja, ovaj poslanik je najviše novca dobio za poslaničku platu, u ukupnom iznosu 3.483.241,92 dinara.

Zoran MIlekić

Preostala tri narodna poslanika iz Braničevskog okruga imala su pojedinačne troškove ispod milion dinara.

Slobodan Perić iz Petrovca na Mlavi (SNS) je "koštao" državu, 885.994,90 dinara, najviše za poslanički dodatak i korišćenje svog automobila.

Perić Slobodan

Na Dragana Paunovića iz Velikog Gradišta (SNS) otišlo je 767.890,10 dinara, na platu, poslanički dodatak i korišćenje sopstvenog automobila, dok je Olivera Pauljeskić iz Žagubice (SNS) državnu kasu za četiri godine koštala 688.484,51, od čega najviše za poslaničku platu.

Paunović Dragan

Pauljeskić Olivera

Ukoliko vas interesuju i ostali poslanici, sve informacije možete saznati OVDE.

Kao što je E-Braničevo pisalo, u novom sazivu republičkog parlamenta naći će se samo troje poslanika iz Braničevskog okruga , i to svi sa liste “„Aleksandar Vučić – za našu decu“.

>>U NARODNOJ SKUPŠTINI DUPLO MANJE POSLANIKA IZ BRANIČEVSKOG OKRUGA<<

To Top