Kolson Vajthed: „Ritam Harlema“

Braničevo

Kultura

Kolson Vajthed: „Ritam Harlema“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

„Ritam Harlema“ je novi roman dvostrukog dobitnika Pulicerove nagrade Kolsona Vajtheda.

Za mušterije i komšije iz 125. ulice Rej Karni je pošteni trgovac nameštajem, koji se trudi da sebi i svojoj porodici obezbedi pristojan život. Malo ko zna da Karni potiče iz duge loze harlemskih lopova i da je njegov pristojni život tek fasada jer mu posao ne cveta, pa kad mu rođak Fredi povremeno donese prsten ili ogrlicu, Karni ih utopi.

Fredi će upasti u ekipu koja planira da opljačka hotel Tereza – harlemski Voldorf, ali ako to inače biva, pljačka ne prolazi po planu. Karni, za kojeg je Fred garantovao da će utopiti robu, sad ima novu klijentelu – mutne pandure, opake lokalne gangstere, sitne pornografe i svakojaki harlemski ološ. U Karniju započinje borba između poštenog i nepoštenog Reja. Vodeći dvostruki život, on polako uviđa ko zapravo vuče konce u Harlemu.

Može li Karni da sačuva živu glavu, spase rođaka i dokopa se svog dela plena, a da ipak zadrži ugled i salon?

Roman „Ritam Harlema“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top