Rajičić posetio Ziđin, šta je urađeno u cilju zaštite reke Pek?

Kučevo

Događaji

Rajičić posetio Ziđin, šta je urađeno u cilju zaštite reke Pek?

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Na poziv direktora kompanije Ziđin, u radnoj poseti rudniku u Majdanpeku bili su predsednik opštine Kučevo Ivan Rajičić i njegov pomoćnik Darijan Drikić.

Rajčić je nakon posete kazao da se lokalna samouprava Kučevo izuzetno zalaže za očuvanje zaštite životne sredine i da je upravo iz tog razloga uspostavila neposredne kontakte sa rukovodstvom kompanije Ziđin koji podrazumevaju najtešnju saradnju.

„Imali smo priliku da se lično uverimo šta je sve urađeno u prethodnom periodu na polju zatvaranja sistema otpadnih voda sa kopova, a sve u cilju zaštite naše reke Pek. Osim završetka izgradnje zatvorenog kružnog sistema otpadnih voda, koje se sada vraćaju nazad na kopove i ne ulivaju se više u samu reku, prikazana nam je i prezentacija koja pokazuje mernu stanicu u kojoj se kontinuirano vrši monitoring kvaliteta vode u samoj reci Pek, koja je sada ponovo čista i bistra kao nikada u prethodnih više decenija“, istakao je Rajičić.

On je još dodao da su od direktora dobili informaciju da je u rudniku sada zaposleno više od 200 Kučevljana, što prestavlja veliko povećanje u odnosu na prethodnu posetu u februaru ove godine. Takođe, kako kaže razgovarali su i o svim aspektima buduće saradnje, novom zapošljavanju građana sa teritorije opštine Kučevo i saradnji u više drugih strateških tačaka koje će još bolje povezati opštine Kučevo i Majdanpek.

To Top