Konkurs za privredne subjekte za radove na energetskoj sanaciji

Petrovac

Društvo

Konkurs za privredne subjekte za radove na energetskoj sanaciji

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru programa sufinansiranja energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a u cilju finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije, opština Petrovac na Mlavi raspisuje konkurs radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Predmet javnog konkursa je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti: zamena spoljnih prozora i vrata, postavljanje i nabavka materjala za termičku izolaciju, nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili biomasu, cevne mreže, grejnih tela, toplotnih pumpi i solarnih kolektora.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog konkursa.

Cilj sprovođenja ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima.

Ukupno planirana sredstva koja opština zajedno sa Upravom za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti dodeljuje za sufinansiranje programa iznose 10 miliona dinara, a za sufinansiranje mera izdvojeno je devet miliona.

Rok za podnošenje prijava je 4. jun.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top