Korejci ne odustaju od spalionice, ali…

Požarevac

Društvo

Korejci ne odustaju od spalionice, ali…

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Već izvesno vreme gradom i društvenim mrežama kruže priče da Korejci ipak nisu odustali od spalionice u Požarevcu. To je u svojoj objavi na Fejsbuk profilu potvrdio gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Korejska kompanija „Elias Eko“, koja je poznata požarevačkoj javnosti iz priče o izgradnji spalionice opasnog otpada, izgleda da ipak nije odustala od te namere iako su najavili izgradnju objekta za prodaju solarnih panela u Požarevcu.

UMESTO SPALIONICE KOREJCI GRADE OBJEKAT ZA PRODAJU SOLARNIH PANELA

„Dobio sam molbu za sastanak sa kompanijom „Elias Eco“ u cilju pronalaženja rešenja da se na prostoru prethodno najavljene fabrike za izgradnju panela ipak izvrši prenamena u izgradnju spalionice“, objavio je gradonačelnik Saša Pavlović na svom Fejsbuk profilu.

Deo požarevačke javnosti negodovao je ranije izgradnju spalionice u Požarevcu, podsećamo da su održavani protestni skupovi i predata je peticija protiv njene izgradnje Gradskoj upravi Požarevac. 

Gradonačelnik je na svom Fejsbuk profilu javno izneo svoje mišljenje na tu temu.

„Dokle god obavljam funkciju gradonačelnika Požarevca moji saradnici i ja nećemo dozvoliti da se na tom prostoru izgradi spalionica. Nedopustivo je graditi spalionicu na čitavih 800 metara od grada i bližeg centra. Već smo bili svedoci negodovanja velikog broja građana. Mislim da oko ovoga postoji apsolutno jedinstvo. Jednostavno smatram da niko u gradu Požarevcu ne želi spalionicu u najužem području grada. Dakle, gospodo iz „Elias Eco“ dobili ste dozvolu za izgradnju fabrike solarnih panela, izgradite fabriku solarnih panela. To je zaista dobra investicija za grad Požarevac koja će nam doneti nova radna mesta“, poručio je Pavlović.

Podsećamo da su predstavnici korejske kompanije kupili katastarsku parcelu  broj 19331 K.O. u Požarevcu sa namerom da na njoj izgrade spalionicu opasnog otpada, što je naišlo na negodovanje dela javnosti. No, to nije navelo ovu kompaniju da odustane od svoje namere već podatak da je planom generalne regulacije “Požarevac 2” kao pretežna namena ovog zemljišta definisana proizvodnja i uslužne delatnosti, odnosno nije moguća izgradnja spalonice.

I Ministarstvo zaštite životne sredine je 28. maja 2020. godine obavestilo investitora da se parcela na kojoj je planirana izgradnja spalionice opasnog otpada nalazi u zoni u kojoj je pretežna namena proizvodnja i uslužne delatnosti, kao i da to podrazumeva izgradnju trgovinsko zanatskih, kulturno zabavnih, poslovnih, manjih proizvodnih objekata. 

SPALIONICA SE NE MOŽE GRADITI NA LOKACIJI KOJA JE BILA U PLANU

Korejci su potom doneli odluku da na toj lokaciji grade objekat za prodaju solarnih panela. Ta vest umirila je požarevačku javnost, međutim, pre izvesnog vremena ponovo su počele da kruže priče kako Korejci ipak hoće da izvrše prenamenu objekta u spalionicu opasnog otpada, koje su se ispostavila, po rečima gradonačelnika, kao istinite.
    

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top