Eko edukacija: „Sačuvajmo lepote Homolja“

Žagubica

Društvo

Eko edukacija: „Sačuvajmo lepote Homolja“

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Ekološko udruženje „Studenac“, iz Krepoljina, nedavno je započelo realizaciju ekološkog projekta „Eko edukacija: Sačuvajmo lepote Homolja“.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije jepočetkom godine objavilo javni poziv za realizaciju projekata civilnih društava, na kojem je konkurisalo i ekološko udruženje „Studenac“ iz Krepoljina. Projektom su predviđene aktivnosti rešavanja ekoloških problema u opštini Žagubica i promovisanje ekoloških vrednosti. Na konkurs se javilo 275 udruženja, od kojih je 70 prihvaćeno. 

„Cilj udruženja koja se bave ekologijom je da na neki način društvu ukažu na probleme koji postoje, kao što su klimatske promene, divlje deponije, otpadne vode, seče šuma. Planirano je organizovanje nekoliko tribina u naseljima opštine, na kojima ćemo govoriti o tim problemima, sa željom da se oni reše“, rekao je Vladan Milošević, kordinator projekta „Eko edukacija: Sačuvajmo lepote Homolja“. 

Milošević ističe da će se u narednom periodu sprovesti akcija suzbijanja ambrozije, kao i sređivanje izletišta „Čvarinac“, u okolini manastira Gornjak, koji godinama okuplja veliki broj turista. 

U toku je plan izrade publikacije koja će prikazati sve ekološke probleme ove opštine, a prevashodno problem zagađenja vazduha, zemljišta i vode. 

To Top