Kostolačka opozicija o aferi uklanjanja mosta

Kostolac

Saopštenja

Kostolačka opozicija o aferi uklanjanja mosta

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje od udružene kostolačke opozicije koja, kako se navodi, ne može da ostane nema na aktuelne događaje koji se tiču svih građana opštine Kostolac. Saopštenje prenosimo u celosti.

Kao što je javnosti već poznato afera vezana za uklanjanje kostolačkog mosta još uvek traje. Čelnici opštinske vlasti dodelili su posao firmi „Imetak DOO“ koja se bavi trgovinom ribe i mekušaca za šta je i registrovana u APR-u, a ne građevinskim radovima. Da stvar bude još gora taj ponuđač je ponudio dva miliona veću ponuđenu cenu od drugog ponuđača, pa opet dobio javnu nabavku, očigledno unapred montiranu za „Imetak DOO“.

Bojimo se da je ista interesna grupa bila umešana i kada su 2019. godine netragom nestale cevi vredne više miliona dinara koje su se nalazile na teritoriji opštine Kostolac. I dalje se ne zna po čijem odobrenju su odvežene više miliona dinara vredne cevi.

Imamo pouzdanu informaciju da je tužilaštvo pokrenulo istragu i krenulo u prikupljanje potrebne dokazne dokumentacije. Očekujemo da će nadležni organi utvrditi odgovornost i  procesuirati vinovnike ovih afera koje su ne samo uznemirile javnost već i oštetile imovinu svih građana opštine Kostolac, navodi se u saopštenju koje potpisuju Narodna stranka Kostolac, Stranka slobode i pravde Kostolac, RIIS ISTOK Kostolac, Demokratska stranka Kostolac i UG „I mi se pitamo“ Kostolac.

To Top