Kostolčanin povređen, pa uhapšen na protestima u Beogradu

Kostolac

Događaji

Kostolčanin povređen, pa uhapšen na protestima u Beogradu

Foto: Screenshot Nova.rs, Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Milan Grubetić iz Kostolca u subotu je na protestu ispred Narodne skupštine u Beogradu zadobio udarac u glavu, a potom je i uhapšen.

Grubetić je bivši odbornik u kostolačkoj skupštini,a na junskim izborima njegova „Nezavisna lista – Milan Grubetić“, nije prešla census. Podršku protestima u Beogradu pruža na društvenim mrežama, ali i odlaskom u prestonicu jer je, kako kaže,  potpuno nezadovoljan aktuelnom vlašću. Tako se, nakon utorka i srede, ponovo našao na demonstarcijama i u subotu, kada je sve, po njegovim rečima, proticalo mirno gotovo do samog kraja.

Hapšenje Milana Grubetića

„Bilo je blizu ponoći kada se skup završavao i kada je grupa mladića koja se nalazila na stepenicama ispred Skupštine počela da se ponaša nepristojno, da dobacuje policiji. Procenio sam da može doći do problema pa sam otišao da probam da umirim situaciju i uspeo delimično u tome. Prvo je došlo do koškanja sa policajcem u civilu, a potom su momci jurnuli i krenuli da guraju ogradu. U tom trenutku sam krenuo da se spuštam bržim korakom niz stepenice. Nisam bežao jer nisam smatrao da radim nešto loše. Međutim, tada sam zadobio udarac u glavu i odletele su mi naočare. Blago ošamućen počeo sam da tražim naočare kada mi je prišao policajac s leđa, oborio na zemlju i uhapsio. Nisam pružao otpor “, ispričao je Milan Grubetić za E-Braničevo.

 

Na protestima zadobio povredu glave

Tvrdi da nije video ko ga je udario jer mu je napadač prišao s leve strane leđa. Na snimcima koji su se pojavili u medijima i na društvenim mrežama takođe se taj momenat ne vidi, ali pretpostavlja da ga je udario policajac, jer u tom trenutku oko njega nije bilo demonstranata.

Lekari su mu rekli da je verovatno zadobio udarac pendrekom.  

Nakon hapšenja odveden je u Policijsku stanicu Zemun gde je prenoćio, a u nedelju je davao izjavu istražnom sudiji. Iz Prekršajnog suda pušten je kući juče oko 18 časova.Danas se, kako kaže, oseća dobro.

U prijavi su naveli da sam uvredio policajca, što nije istina.Policija će verovatno da vodi taj postupak ali potpuno sam bezbrižan jer ne mogu da dokažu ništa. Ako dođe do suđenja jedan od mojih zahteva biće da policija dostavi snimak gde se vidi kako sam se ponašao na protestu. Tu će se videti da sam ja bio faktor smirivanja, a ne neko ko je došao da vređa policiju, niti bilo koga drugog“, navodi Grubetić  dodajući da batinama i zatvaranjem ne mogu da ga zaplaše.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top