Poljoprivrednici izlaze traktorima na ulice

Požarevac

Događaji

Poljoprivrednici izlaze traktorima na ulice

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivredni proizvođači iz Braničevskog okruga nezadovoljni cenom azotnih đubriva planiraju protestnu vožnju za 2. februar, saznaje E-Braničevo.

„Nakon čekanja više od dva meseca i nekoliko sastanaka sa Ministarstvom poljoprivrede, Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Stig“ Požarevac sa poljoprivrednicima iz Braničevskog okruga je rešilo da svoje nezadovoljstvo u vezi trenutne situacije sa azotnim đubrivom izrazi protestom poljoprivrednika u sredu 2. februara“, kažu iz ovog udruženja za E-Braničevo.

Protestna vožnja će krenuti u 9 časova iz Bratinca kroz centar Požarevca i završiće se na Beogradskom putu, tačnije kod NR pumpe pre mosta na Moravi, gde će se poljoprivrednici okrenuti i nakratko blokirati put u znak protesta.

Podsećamo da i nakon odluke da uvoz azotnog đubriva i bezvodnog amonijaka u Srbiju bude oslobođen plaćanja carine u narednih šest meseci, cena đubriva u iznosu od 850 evra za tonu za gotovinsko plaćanje i 920 evra na agro rok je i dalje neprihvatljiva za poljoprivredne proizvođače.

>>CENA ĐUBRIVA I DALJE PREVISOKA ZA POLJOPRIVREDNIKE, DA LI SLEDI PROTEST?<<

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top