Literarni i likovni konkurs povodom Svetskog dana knjige

Kostolac

Društvo

Literarni i likovni konkurs povodom Svetskog dana knjige

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Svetski dan knjige i autorskih prava u svetu, kao i kod nas, obeležava se 23. aprila, na dan smrti tri velika svetska pisca – Migela de Servantesa, Viljema Šekspira i Inke Garsilase de la Vege. Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac tim povodom organizuje literarni i likovni konkurs.

Likovni konkurs namenjen je slikarima iz Braničevskog okruga, a tema je portret jednog pisca. Mogu se prijaviti sa svojim radovima sva lica starija od 15 godina iz Braničevskog okruga. Tehnika i forma crtanja je po slobodnom izboru. Radovi koji se podnose na konkurs ne smeju biti manji od A3 formata. Na poleđini rada napisati ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, kontakt telefon.

Svaki učesnik može sa po jednom slikom da učestvuje na konkursu. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac), ulica Trg Bratstva i jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Biblioteka organizuje i dva literarna konkursa – prvi je za učenike od petog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić" Kostolac, a drugi za učenike Tehničke škole sa domom učenika "Nikola Tesla" Kostolac. Tema je “Otvori knjigu, otvori svet”.

Potrebno je da radovi budu otkucani i odštampani (ne duži od tri stranice, font Times New Roman, veličina 12), sa podacima: ime, prezime autora, datum i godinu rođenja, odeljenje, kontakt telefon. Radove dostaviti lično u Biblioteku u Kostolcu, poslati na mejl: [email protected] ili poslati poštom na adresu: Biblioteka Kostolac (Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac), ulica Trg Bratstva i jedinsta 9, 12208 Kostolac.

Rok za predaju likovnih i literarnih radova je 14. april. Više nformacija na telefon 012/241-515.

Svi pristigli likovni radovi biće izloženi u Biblioteci u Kostolcu. Uručivanje nagrada održaće se u petak, 21. aprila, u Biblioteci u Kostolcu. Za prva tri mesta za likovne i literarne radove biće dodeljene vredne nagrade.

To Top