LJUBIČASTE TABLE: Uvedena nova parking zona u Požarevcu

Požarevac

Društvo

LJUBIČASTE TABLE: Uvedena nova parking zona u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

JKP "Parking servis" Požarevac danas je zvanično pustio u rad dve lokacije nove B zone.

To su Blok Sinđelić, ograđeni parking prostor u Sinđelićevoj ulici, i Blok Davorjanke Paunović, parking prostor koji se prostire od raskrsnice ulica Njegoševe i Jovana Šerbanovića, i nastavlja se na ulicu Davorjanke Paunović kod “Elektromorave”.


Nove ljubičaste table postavljene jutros

Da podsetimo, nova B zona podrazumeva da svi oni koji žive u toj zoni imaju pravo na povlašćenu stanarsku parking kartu po ceni od 380 dinara na mesečnom nivou. U Bloku Sinđelić pravo na ovu povlašćenu parking kartu imaju građani sa prebivalištem u ulicama: Sinđelićeva, Tabačka čaršija, Trg Oslobođenja i Lenjinova.

“Na ovaj način želeli smo da građanima koji žive u samom centru grada, gde je problem parkiranja najizraženiji, omogućimo da i na ovoj lokaciji parkiraju svoja vozila, jer će u ovim blokovima sigurno pre moći da nađu slobodno parking mesto, obzirom da će B zona za sve one koji ne žive u blokovima biti najskuplja zona za parkiranje. Podsećam da je cena započetog časa parkiranja u B zoni 60 dinara, i da je vreme parkiranja ograničeno na maksimalnih 120 minuta”, kazala je Marija Papović, direktorka JKP “Parking servis” Požarevac.

U Bloku Davorjanke Paunović pravo na povlašćenu parking kartu od 380 dinara imaju samo građani sa prebivalištem u ulici Davorjanke Paunović. Zahtev za ostvarivanje prava na ovu povlašćenu parking kartu građani mogu da podnesu na šalterima u upravnoj zgradi Parking servisa u ulici Voje Dulića 28, radnim danima od 7.30 do 20 časova i subotom od 8 do 14 časova.


Zona B kod Elektromorave

 

“U narednom periodu, sa lepšim vremenom, kreće se sa uređenjem još dva bloka, to su blok Moše Pijade iza zgrada "Lamele" i blok Čede Vasovića takozvano naselje "Đura", najavila je Papović.

Projektom blokovskog parkiranja rešiće se dugogodišnji problem građana koji žive u centralnoj zoni grada, i takođe urediće se površine unutar blokova koje su u lošem stanju obzirom da nisu sređivane više od 30 godina od kada su zgrade i izgrađene.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top