Mališani ukrasili centar grada (FOTO)

Požarevac

Događaji

Mališani ukrasili centar grada (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Deca iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, zajedno sa svojim vaspitačicama, potrudila su se da grad Požarevac poprimi šarene boje pred predstojeći paznik Uskrs.

Kreativno ukrašena jaja, zeke i pilići, postavljeni su na kružnom toku u centru Požarevca. Jaja su visine metar i dvadeset, izrađena od stiropora i ukrašena različitim tehnikama i bojama. Značajno je napomenuti da su izlakirana, što ih čini otpornim  na kišu.

Uskršnja dekoracija

Prema rečima Tanje Lončar, direktorke PU „Ljubica Vrebalov“, deca su zajedno sa svojim vaspitačima pripremala i dekorisala uskršnja jaja, sa ciljem da ulepšaju grad i učine da Uskrs svima bude veseliji. Ona ističe da su svi vrtići učestvovali u pripremanju uskršnje dekoracije.

Tanja Lončar

,,Predškolska ustanova svake godine u okviru vaspitno-obrazovnog rada organizuje aktivnosti u oči vaskršnjih praznika. Ove godine smo odlučili da uradimo uskršnju dekoraciju gradskog trga na kružnom toku u centru grada. Na taj način se raduju i deca, ali i naši sugrađani”, rekla je Lončar.

 

Dekoracija

Ona ističe da je ovo samo jedna od brojnih aktivnosti kojima će se ova ustanova baviti u toku  nedelje. U planu je izložba dečijih radova ispred Galerije savremene umetnosti u Požarevcu, dečije radionice u parku i prodajna izložba radova mališana na štandovima ispred Turističke organizacije.

To Top