Manifestacija ”Miholjski susreti sela” u Kučevu

Kučevo

Događaji

Manifestacija ”Miholjski susreti sela” u Kučevu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Stanovnici deset sela opštine Kučevo učestvovaće danas na manifestaciji „Miholjski susreti sela“, finansiranoj bespovratnim sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Ova manifestacija biće održana u selu Ravnište, na platou iznad istoimene pećine. Program počinje u 10 časova, kada je planiran defile učesnika ulicama Kučeva i odlazak u selo Ravnište, a sat vremena kasnije počeće priprema tradicionalnih jela, predstavljanje sela na postavljenim štandovima i izložba domaćih poljoprivrednih proizvoda, suvenira i aranžmana sa jesenjim motivima.

U 12 časova zakazan je pastirski višeboj – takmičenje u tradicionalnim igrama - bacanje kamena s ramena, skok u dalj, navlačenje konopca, trčanje u džaku, „ruka kantar ima“, a u 13 sati degustacija tradicionalnih jela i izbor najlepšeg štanda.

U 14 časova biće organizovan i kulturno-umetnički i izbor sela sa najboljim programom, a u 15.30 dodala zahvalnica, medalja i plaketa.

Na manifestaciji će učestvovati 10 sela: Radenka, Duboka, Voluja, Neresnica, Ševica, Kučajna, Ravnište, Ceremošnja, Cerovica i Kaona.

Podsećamo da je Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo, potpisao krajem septembra u Vladi Republike Srbije sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem ugovor o donaciji vredan 421.000 dinara za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

>>,,MIHOLJSKI SUSRETI SELA” NOVA MANIFESTACIJA U OPŠTINI KUČEVO<<

To Top