Manifestacija „Noć muzeja“ biće obeležena u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Manifestacija „Noć muzeja“ biće obeležena u Petrovcu

Foto: Poster

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi organizovan je program na nekoliko lokacija povodom obeležavanja 17. Evropske noći muzeja, Međunarodnog dana muzeja i Nacionalne nedelje muzeja.

Posetioci će tokom trajanja Nacionalne nedelje muzeja, od 12. do 18. maja, moći da pogledaju osim stalne postavke, izložbu ilustracija Božidara Bože Veselinovića u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi.

U okviru Evropske noći muzeja, u subotu 15. maja, u Zavičajnom muzeju biće otvorena dokumentarno-istorijska izložba “Ruka koja daje nikada neće osiromašiti”, posvećena tridesetogodišnjici od obnavljanja Kola Srpskih sestara u Petrovcu. Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova.

U saradnji sa Odredom izviđača ,,Mlava”, Galerijom „Krug“ i Udruženjem gljivara i ljubitelja prirode ,,Vilino kolo”, pripremljen je i  program na nekoliko lokacija u gradu.

U galeriji „Krug" u Petrovcu na Mlavi otvorena je izložba članova Udruženja likovnih umetnika Petrovac (ULUP) koju će posetioci moći da pogledaju i u „Noći muzeja“.

>>NOVA IZLOŽBA U PETROVAČKOJ GALERIJI<<

Petrovčani će moći da pogledaju u Domu kulture foto-video izložbu koju je pripremio Odred izviđača „Mlava“, a u biblioteci „Đura Jakšić“ izložbu „Gljive pod mikroskopom“, koju organizuje „Vilino kolo“.

Ovo je najveća nacionalna muzejska manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a održaće se uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite.

To Top