Maša Rajić sumira utiske nakon osvojenog zlata

Požarevac

Sport

Maša Rajić sumira utiske nakon osvojenog zlata

Foto: OKS

How Good Of A Friend Are You Really?

Mlada reprezentativka u atletici, Maša Rajić iz Požarevca, donela je Srbiji zlatno odličje u trci na 800 metara na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bistrici. O tome kako su tekle pripreme i kakvi su joj utisci nakon povratka, govorila je u intervju koji se nalazi na zvaničnom sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Zlatna medalja na EYOF-u je samo jedan u nizu uspeha koje je mlada atletičarka, Maša Rajić, postigla ove godine. Pored toga ona je imala tu čast da bude izabrana za nosioca zastave Srbije na svečanoj ceremoniji zatvaranja ovog sportskog događaja.

Brojni uspesi bili su povod za intervju.

>>ZLATNA MAŠA PONOSNO NOSILA ZASTAVU SRBIJE<<

Kakvi su ti utisci par dana od završetka EYOF-a?

Drago mi je što je moje prvo takmičenje sa reprezentacijom bilo na tako visokom nivou i što je prošlo u najboljem mogućem svetlu.

Šta je za tebe značilo to što si nosila zastavu na svečanoj ceremoniji zatvaranja?

Jako mi je drago što sam na ceremoniji zatvaranja predstavljala svoju državu i nosila zastavu Srbije.

Koliko dugo si se pripremala za EYOF i da li je bilo mnogo odricanja?

Pripreme za EYOF su mi počele prošle godine kada sam i saznala da mogu da idem. Nakon što sam ostvarila normu, svi moji dalji treninzi su bili organizovani po tom takmičenju. Naravno da je bilo odricanja, zapostavljala sam druženja, ali na kraju se sve to isplatilo.

O čemu si razmišljala u trenutku osvajanja medalje na cilju? Kakva je podrška bila, čuli smo da je bilo jako emotivno?

Kada sam prošla kroz cilj bilo mi je drago što sam postala šampion Evrope i što nisam videla nikoga ispred sebe. Moja najveća podrška su bili moj tim reprezentacije, selektori i treneri. Takođe i moj rođeni brat je došao da me gleda i bio je na tribinama u trenutku kada sam postala šampion Evrope. Svi su oni zajedno plakali više nego ja.

Kompletan intervju pročitajte OVDE.

To Top