Memorijalna trka “Dragutin Tomašević” u subotu

Petrovac

Sport

Memorijalna trka “Dragutin Tomašević” u subotu

Foto: TO Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

Memorijalna atletska trka „Dragutin Tomašević“, 19. po redu, biće održana u subotu, 25. maja, u Petrovcu na Mlavi u organizaciji istoimenog atletskog kluba i uz podršku tamošnjeg Sportskog saveza.

Dragan Krtinić, član Opštinskog veća zadužen za sport, istakao je da je ova trka značajna za promociju sporta i opštine.

„Očekujemo veliki broj takmičara iz regiona i naše republike, oko 350 je trenutno prijavljenih, a očekujemo i veliki broj gostiju iz sportskih saveza“, naglasio je Krtinić.

Zoran Stojanović, predsednik AK „Dragutin Tomašević“, istakao je da se ove godine očekuje dolazak velikih imena iz sveta atletike kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

„Pre glavne trke, koja počinje u 18 časova, biće organizovana trka školske dece i predškolaca sa teritorije opštine Petrovac na Mlavi“ , najavio je Stojanović.

Po prvi put biće organizovana i trka za srednjoškolce, a najbolji biće i novčano nagrađeni i to prvo mesto u iznosu 3.000 dinara, drugo mesto 2.000 dinara i treće mesto 1.000 dinara. Srednjoškolci će se isto tako takmičiti u dve kategorije – muškoj i ženskoj.

Glavni pokrovitelj 19. Memorijalne atletske trke „Dragutin Tomašević“ je opština Petrovac na Mlavi i Mesna zajednica Bistrica, a ove godine priključio se i veliki broj sponzora.

Ova memorijalna atletska trka tradicionalno se održava u znak sećanja na prvog učesnika Olimpijskih igara Dragutina Tomaševića.

To Top