Mere podrške poljoprivrednicima

Požarevac

Poljoprivreda

Mere podrške poljoprivrednicima

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac raspisao je javni konkurs za sprovođenje mera podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u tekućoj godini.

Predmet ovog javnog konkursa su podsticaji za sufinansiranje kamate za dinarske kratkoročne poljoprivredne kredite, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, kao i aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu davanja vrednosti kroz preradu proizvoda.

Podnosioci zahteva pod tačkom sufinansiranje kamate za dinarske kratkoročne poljoprivredne kredite i tačkom osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja imaju pravo da učestvuju u okviru dva podsticaja, ostali imaju pravo na jedan podsticaj po zahtevu (nabavka grla ili nove poljoprivredne mašineili opreme za biljnu proizvodnju).

Zbirni iznos računa o kupljenoj investiciji po zahtevu ne može da iznosi manje od 30.000 dinara, a rok za podnošenje prijava iznosi 30 dana od dana objavljivanja.

Više o tome OVDE.

To Top