Miholjski susreti sela i ove godine u Ranovcu

Petrovac

Događaji

Miholjski susreti sela i ove godine u Ranovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

U Palati Srbija potpisani su ugovori za dodelu bespovratnih sredstava sa predstavnicima 95 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“, a među njima je i opština Petrovac na Mlavi.

Nakon uspešno organizovane manifestacije, koja je prošle godine održana u Ranovcu, opština Petrovac na Mlavi je i ove godine konkurisala i dobila sredstva u iznosu od 500.000 dinara za organizaciju “Miholjskih susreta sela” u Ranovcu. Po ovogodišnjem konkursu, manifestacije će biti održana u periodu od 10. jula do 1. decembra.

U ime opštine Petrovac na Mlavi, ugovor je potpisala Hristina Đorđević, šefica kabineta predsednika opštine, zajedno sa ostalim predstavnicima lokalnih samouprava i ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem.

Podsećamo, ovaj program se sprovodi treću godinu za redom. U 2021. godini sredstva za realizaciju manifestacije dobilo je 68 lokalnih samouprava, a u 2022. godini 87.  Ove godine 45,5 miliona dinara dodeljeno je za 95 jedinica lokalnih samouprava. Očekuje se učešće čak 1.500 sela i 170.000 učesnika i posetilaca, na manifestaciji „Miholjski susreti sela“.

Cilj programa koji sprovodi ministarstvo za brigu o selu je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

 

To Top