SSP pita: Zašto deca nisu na dnevnom redu?

Požarevac

Politika

SSP pita: Zašto deca nisu na dnevnom redu?

Foto: SSP Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac koje je stiglo u našu redakciju navodi se da su požarevački odbornici propustili još jednu priliku da donesu odluke od suštinskog značaja za naše sugrađane, aludirajući na obezbeđivanje besplatnih udžbenika za đake.

„Opet na dnevnom redu nije bilo mesta za decu. Tri godine SSP Požarevac zahteva od gradske vlasti da se udžbenici za sve đake finansiraju iz gradskog budžeta. Tri godine na našim štandovima razgovaramo sa Požarevljanima koji su ovu inicijativu podržali u značajnom broju. Međutim, odbornici su ponovo zanemarili kako našu inicijativu, tako i građane Požarevca“, piše u saopštenju ove stranke.

U saopštenju se između ostalog navodi da gradska vlast odbija da vidi da su opštine iz Braničevskog okruga sa daleko skromnijim budžetima, poput Žabara i Velikog Gradišta, obezbedile besplatne udžbenike za đake prvake, a Malo Crniće za sve osnovce.

Mogli su bar poslušati potpredsednika svoje stranke Aleksandra Šapića, koji će posle toliko godina vratiti Beograđanima deo onoga što su imali dok je tim gradom upravljao Dragan Đilas, pa će i beogradski đaci od septembra ponovo imati besplatne udžbenike, naveli su.

To Top