Ministar Đorđević: Imamo velike planove za Kučevo

Kučevo

Događaji

Ministar Đorđević: Imamo velike planove za Kučevo

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Centar za socijalni rad u Kučevu, gde je nakon razgovora sa nadležnima, obećao da će ovo mesto uskoro dobiti novo, potpuno opremljeno, sanitetsko vozilo.

Đorđević je rekao da je politika predsednika Aleksandra Vučića, razvijanje svih delova naše zemlje podjednako, te da je upravo to razlog zbog kojeg je posetio ovo mesto, jer je želeo lično da se uveri u kakvim uslovima žive i rade građani Kučeva.
Imamo zaista velike planove za Kučevo, kao i za druga mesta u Srbiji. Ono što su lepe vesti, jeste da će Kučevo uskoro dobiti novi Centar za socijalni rad, za čiju je izgradnju opština već odredila lokaciju, a takođe u planu je i adaptacija i rekonstrukcija Doma za stara lica“, rekao je ministar i napomenuo da izgradnju novih centara za socijali rad u celoj Srbiji  ministarstvo sprovodi kroz projekat „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“, u saradnji sa UNOPS-om, čime će se obezbediti kvalitetniji sistem socijalne zaštite i poboljšati uslovi života za sve stanovnike naše zemlje.  
Direktorka Centra za socijalni rad Kučevo Slađana Maranović Nikolić istakla da je Đorđević prvi ministar koji je posetio Kučevo i Centar za socijalni rad i da je to jedan od dokaza da je on zaista posvećen onome što radi.
U narednom periodu čekaju nas novi izazovi u ovom humanom poslu koji radimo svi zajedno, ali nakon podrške koju je ministar obećao, sigurna sam da ćemo uslove rada ovog centra podići na mnogo viši nivo“, rekla je direktorka i zahvalila ministru na poseti.
Nakon Centra za socijalni rad, ministar je posetio i Dom za stara lica, gde je takođe sa korisnicima i nadležnima razgovarao o načinima na koje Ministarstvo može da pomogne, kako bi se unapredili uslovi rada zaposlenih i života korisnika.

Poseti su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra Slađana Čabrić, posebni savetnik ministra Dragan Vulević, posebni savetnik ministra Ana Đokić, kao i predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović i predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević, objavljeno je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


 

To Top