Ministar Selaković na obeležavanju 108. godišnjice bitke na Vranjevcu

Malo Crniće

Događaji

Ministar Selaković na obeležavanju 108. godišnjice bitke na Vranjevcu

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom obeležavanja 108. godišnjice bitke na Vranjevcu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, položio je venac kod spomenika na brdu Vranjevac, u opštini Malo Crniće.

,,Bilo je onih koji su godinama znali da pričaju da je i povlačenje srpske vojske, da su i bitke, među kojima je i bitka na Vranjevcu bile velika greška, a ja želim danas na ovom mestu da kažem, greške postoje u prirodnim naukama, greška može da se napravi u matematici, greška može da se napravi u fizici, ali u istoriji greške nema. Svako ko bi pričao o ovoj žrtvi kao o grešci, obesmišljava one koji su ovde hrabro pali“, rekao je ministar Selaković.

Ministar je podsetio da je broj palih Srba i Srpkinja tokom Velikog rata iznosio milion i 247 hiljada 435 žrtava.

,,Ovo je broj koji bi svako od nas trebalo u pola dana u pola noći da zna, da zna koliko je velika i skupa cena kojom je Srbija platila svoju slobodu, kojom je Srbija platila svoje oslobođenje i ujedinjenje“, istakao je Selaković.

Govoreći o važnosti ovakvih obeležavanja, ministar je poručio da se otadžbina čuva svakodnevno, pamćenjem onih koji su za nju dali život, kako bi buduće generacije slobodno, suvereno i ponosno živele.

Pored ministra Selakovića, vence su položili predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici opštine Malo Crniće, Udruženja SUBNOR i gradonačelnik Požarevca.

 

To Top