Ministar Stefanović obišao Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Ministar Stefanović obišao Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu

Foto: Ministarstvo odbrane RS

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je Centar za obuku Kopnene vojske gde je imao priliku da se upozna sa stanjem u toj jedinici i uveri u kvalitet obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i polaznika Kursa slušalaca rezervnih oficira, profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju i polaznika Osnovnog kursa za podoficire.

Stefanović se zahvalio mladima na dobrovoljnom služenju vojnog roka što su se odlučili za taj patriotski čin, koji puno znači i za našu Vojsku i za Srbiju, dok je pripadnike jedinica Vojske Srbije pohvalio za izuzetnu uvežbanost i obučenost.

Prikazu obuke specijalnosti pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica, inžinjerije, izviđača i vojnih policajaca u krugu kasarne “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, uz ministra odbrane prisustvovali su zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Nikola Dejanović i komandant CO KoV potpukovnik Duško Jović.

Nakon prikaza, ministar Stefanović pohvalio je vojnike i njihove instruktore, a naročito vojnike na dobrovoljnom služenju, martovske i junske generacije, koji su pre manje od tri nedelje počeli sa specijalističkom obukom, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane RS.

Više o tome pročitajte OVDE.
 

To Top